Grey Area Drinking

Grey area drinking, eller gråzonsdrickande, är ett nytt sätt att se på alkoholberoende. I ena änden har vi dem som inte dricker alls eller mycket litet och i den andra änden dem som har utvecklat ett fysiskt eller kemiskt beroende av alkohol (och tro det eller ej, de utgör bara runt 10% av alla som dricker extremt mycket!).

Uppskattningsvis konsumerar omkring 80-85% av alla vuxna i vår västerländska kultur alkohol, och de flesta av dessa befinner sig någonstans i den stora massan i mitten.

I dag finns det tyvärr en klyfta i utbudet av hjälp att få för dem som befinner sig i gråzonen och som funderar över sin relation till alkohol, men som inte riktigt kan eller vill definiera sig som alkoholist eller som ens har lust att ta upp frågan med sin läkare.

Det kanske inte har gått så långt att äktenskap, jobb, hälsa eller ekonomi står på spel, men där det ändå finns en gnagande oro kring det egna drickandet. För alla dem, och de är många, kan en ny, fräsch och modern metod vara ett välkommet alternativ.

Funderar du själv över ditt förhållande till alkohol men är osäker på hur du ska gå vidare? Boka ett kostnadsfritt första möte med mig så kan vi prata mer!

TOP

Prenumera på mitt nyhetsbrev!

* måste fyllas i
Jag lovar, det kommer inte drälla in mejl från mig! Nyhetsbrevet skickar jag ut varannan vecka och du kan avregistrera dig när som helst.