Vad är This Naked Mind?

Det som skiljer TNM från många andra metoder är framför allt uppbyggnaden där man inte alltid börjar med själva beteendet, det vill säga drickandet. Det kan kännas kontraintuitivt eftersom det ju är drickandet som är problemet och det man borde börja med! Många som försöker få kontroll på sitt drickande sätter upp en massa regler, t.ex. att bara dricka fredag-lördag, aldrig före klockan 17.00, bara två glas, enbart vin och inget starkare osv. Det slutar oftast med att man bryter alla regler och till och med dricker mer än man gjorde innan. Och hur kul är det? Inom TNM pratar vi om Pausen, som helt enkelt betyder att trycka på pausknappen, att sluta försöka sluta dricka. Att hoppa av ekorrhjulet av ständiga misslyckanden och den stress det innebär. Varför fortsätta göra samma sak gång på gång när det ändå inte funkar? (Oss emellan, det är inte dig det är fel på, det är snarare metoderna du använt!)

Modern forskning visar att långsiktig, bestående förändring är möjlig när vi vill bryta en vana – till skillnad från när vi tvingas göra det. Och det låter väl ganska logiskt, eller hur? Tro det eller ej, men viljekraft, karaktär eller självdisciplin, har väldigt litet med saken att göra! Med TNM får du lära dig att inte vilja dricka längre. 

TOP

Prenumera på mitt nyhetsbrev!

* måste fyllas i
Jag lovar, det kommer inte drälla in mejl från mig! Nyhetsbrevet skickar jag ut varannan vecka och du kan avregistrera dig när som helst.