Kunskap och motivation först

Den som vill förändra sin relation till alkohol behöver ny kunskap för att skapa fred mellan de här motstridiga krafterna. Vi behöver lyfta upp tankar och övertygelser kring alkohol från vårt undermedvetna, granska dem och ersätta dem med ny, relevant information. För det vi tror att vi vet, t.ex. att alkohol dämpar ångest eller stress, får oss att slappna av eller är ett måste för att ha kul, känns lika sant som att jorden är rund. Ändå är det fel! När vi tillägnar oss mer och mer kunskap närmar vi oss en punkt där vi känner oss motiverade att försiktigt testa oss fram och kanske till och med prova en period utan alkohol. Det är den här inlärningsfasen vi kallar för Pausen.

Den här fasen tar olika lång tid för olika individer. En del slutar dricka på en gång medan andra behöver längre tid. Oftast talar vi om mellan tre och sex månader. Härifrån tar vi nya steg mot ett liv där alkoholen spelar en mycket liten eller ingen roll alls. Hur det ser ut för dig vet bara du, för grejen är den att det inte handlar om ditt beteende – det handlar om hur du vill känna och vem du vill vara. Med en coach vid din sida blir vägen till ett bättre, hälsosammare och rikare liv mycket kortare.

Ladda ner PDF
TOP

Prenumera på mitt nyhetsbrev!

* måste fyllas i
Jag lovar, det kommer inte drälla in mejl från mig! Nyhetsbrevet skickar jag ut varannan vecka och du kan avregistrera dig när som helst.