Inspiration
Posted in

Inte redo att ta ett break från alkohol ännu?

Posted in

Du kanske inte känner dig redo att trycka på pausknappen än, och det är helt okej!

Tills din längtan efter bestående förändring verkligen är större än det tillfälliga obehaget det innebär att motstå ett sug, är du kanske inte redo att ta ett break från alkohol.

(Och om du bara är litet grand som jag var, så väntar du på att det där magiska ögonblicket ska dyka upp av sig självt. Jag väntade i typ 8-9 år…)

Men vet du, när vi bestämmer oss för att dra ner på, eller sluta dricka helt, är det där obehaget faktiskt övergående!

Visst, det kan mycket väl kännas konstigt att stå där med alkoholfri glögg i muggen när alla andra dricker starkglögg. Och blotta tanken på att skåla in det nya året med något annat än champagne i glaset kan kännas helknasig.

Eller ett julbord utan snaps & starköl! 

När jag coachar klienter som är precis i början av sina alkoholfria resor ligger mycket fokus på att ta sig igenom alla „första-gången-utan-alkohol“-tillfällen. Det kan vara svårt, men tro mig, när du klarat av det några gånger blir det inte bara lättare och lättare – med tiden kommer du även lära dig att uppskatta alla tillfällen du inte behöver dricka!

Min fråga till dig i dag är:

Fungerar det (verkligen) att fortsätta som förut?

Eller är det dags att prioritera din personliga utveckling, din hälsa och dina relationer framför det tillfälliga obehaget att stå emot suget efter ett glas vin (eller vad du nu föredrar att dricka)?

Det är förstås du som bestämmer. Du har ALLTID ett val, men kom ihåg att varaktig förändring egentligen bara är möjlig när du lämnar den berömda komfortzonen och utsätter dig för kortvarigt obehag då och då. I takt med att du övar blir din bekvämlighetszon större och större!

11 december 2023

Join the conversation

TOP

Prenumera på mitt nyhetsbrev!

* måste fyllas i
Jag lovar, det kommer inte drälla in mejl från mig! Nyhetsbrevet skickar jag ut varannan vecka och du kan avregistrera dig när som helst.